Till startsidan

Start

Föreställningar

Om oss

Press

Kontakt


Om oss

Marika Nasiell

Marika Nasiell - regissör/skådespelare/uttryckande konstterapeut

Utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 1979-82, följt av studier på HB studio i New York. År 2011 blev hon diplomerad Uttryckande Konstterapeut vid Institutet för Expressive Arts i Stockholm. Marika har varit verksam som regissör sedan 1992 och regisserat ett tjugotal föreställningar på institutionsteatrar, fria grupper och i enskilda projekt. Hon har bl a arbetat med nyskriven barn och ungdomsteater, däribland "Odd" av Kersti Björkman, "Mamma sökes" av Irena Kraus och "Stackars X eller Bob Marley dog av cancer i foten" av Gertrud Larsson. Marika har också regisserat musikteaterföreställningen "Hannas sång" (med en ensemble bestående av utveck och normalstörda aktörer), ett flertal uppsättningar på Folkteatern i Gävleborg samt August Blanches "Ett resande teatersällskap" på Stadra sommarscen. Som skådespelare har hon bl. a. arbetat på Folkteatern i Gävleborg, Judiska teatern, Unga riks, Teaterkompaniet samt medverkat i Intercults "Sarajevo tales" som turnerade i Sverige och Europa under Balkankriget. Marika har sedan år 2000 varit knuten som gästlärare vid teater och regilinjerna på Skinnskattebergs (numera Bergslagens) folkhögskola och förenar nu sina mångåriga erfarenheter av skapande processer i arbetet med uttryckande konst och muntligt berättande i olika former. (se även www.rummet.org).
marika@berattarlabbet.se

Kemal Görgü

Kemal Görgü - skådespelare/konfliktlösare

Kemal föddes i Kurdistan och har sina rötter i en levande berättartradition. Han har levt i Sverige sedan 1976 och varit verksam som skådespelare i 25 år med en bred erfarenhet både från både teater och film. Han var en del i Riksteaterns Shikasta ensemble under åren 1993-1996 och medverkade i föreställningar som "Natthärberget", "Celestina", "Offret" och "Tusen och en natt". Andra uppsättningar är Teater Sandinos "Heder" 2002 och pjäsen "Dom" på Göteborgs stadsteater i regi av Yasenko Selimovic. . Bland hans film och tv produktioner kan nämnas; "Hus i helvete" av Susan Taslimi, "Martin Beck", samt "Vera" och "Snoken". Kemal är också en av Kurdiska Teaterns grundare. Vid sidan av teaterarbetet har Kemal studerat pedagogik och psykologi på Stockholms universitet och arbetar som konsult med personalfrågor rörande arbetsklimat samt med rådgivning och konfliktlösning i familj- och ungdomsfrågor. Han är aktiv i 'Artister för fred' och framförde sin berättelse "Björnen" på fredsgalan i Blå hallen i november 2006.

kemal@berattarlabbet.se

Celso Paco

Celso Paco - musiker/berättare

Uppväxt i en berättarkulur i Mozambique. Multiinstrumentalist som framträder i många olika sammanhang - allt ifrån workshops med barn till highlife-spelningar på klubbar! Han spelar främst jazz och afrikansk traditionell musik, har fantastiska språkkunskaper och hans huvudinstrument är slagverk. Celso har bl.a. framträtt på Falun Folkmusik Festival och på Skeppsholmens Jazzfestival. Han har även arbetat som teatermusiker i projekt som t.ex. Henning Mankells pjäs "En hunds berättelse" på Backateatern 1998 samt i flera av Henning Mankells uppsättningar på Teatro Avenida i Maputo. År 2001 gjorde även Celso filmmusik för Utbildningsradions serie "Berättelser runt elden" och för den europeiska tv-serien "Dancing on the Edge". Senast medverkade han som musiker i föreställningen "Sultanens hemlighet" på Dramaten. Han studerar också folkmusik på Musikhögskolan i Stockholm.

celso@berattarlabbet.se

Annelie Arffman

Annelie Arffman - skådespelare/teaterpedagog/manusförfattare

Annelie är utbildad vid bl.a. Vår Teaters Dramapedagogutbildning samt dramatikerlinjen på Biskop Arnö. Hon har varit professionellt verksam inom teater sedan 1989 och har mångårig erfarenhet som skådespelare med fokus på teater för arbetsliv och skola. Bland uppdragen kan nämnas Dramastudion A&O - interaktiv teater på skolor och arbetsplatser samt utbildningsprojekt för Telia och Bang & Olufsen. Under årens lopp har Annelie även arbetat som teaterpedagog på Vår Teater, Boo-teatern, Björkbackens teaterkollo samt Sagateatern, där hon ännu arbetar som ansvarig för Lidingö stads barnkultur. Utöver detta har hon medverkat i produktionen "I Bernarda Albas hus" på Teater Alma och i teveserien "OP7". Hon har också gjort egna barnteaterprojekt och skrivit pjäserna "Sandslottet" och "Mazurka Marulk". Under 2007 är hon aktuell med radiopjäsen Hyllning till begonian i produktion av Radioteatern Göteborg.

annelie@berattarlabbet.se

Övriga engagerade

Christina Bergh- Producent

Rebecka Martinsson - Formgivare av webbsidans bakgrundsmönster

Rikard Öhlin - Fotograf
Jia-Chwen Wu - Webmaster

 

 

 

Tillbaka till Om berättarlabbet.© Berättarlabbet, Stockholm 2006